sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Aarresaari



Aarresaari
Robert Louis Stevenson


Tämän kirjan pääosassa seikkailee Jim Hawkins, jonka isä on sairastunut pahasti ja samaan aikaan Jim ja hänen äitinsä joutuvat pyörittämään perheen majataloa kaksin. Eräänä päivänä majataloon astuu sisälle kapteeni Flint, joka tuo perässään vihamiehiä. Kapteeni maksaa aarrekätköstään Jimille, joka kuukausi 4 hopea rahaa jos hän katselee ikkunalta ja varoittaisi heti, kun näkisi vanhan sokean miehen.


Eräänä päivänä sokea mies ilmestyi majatalon eteen ja huuteli Jimille, että tarvitsee apua. Jim juoksi oikopäätä tämän luokse. Mutta sitten sokea otti Jimin kädestä kiinni, väänsi sitä ja sanoi, että hänen pitäisi kertoa missä kapteeni Flint oli. Mutta äkkiä syntyi taistelu, jossa ei vältytty kuolonuhreilta.

Jimin isän ystävät Patruuna ja tohtori Livesey aikoivat lähteä etsimään aarretta, jota Flintin miehistön oli pitänyt mennä noutamaan. Mutta kohta Flint makasi liikkumattomana lattialla syynä liika rommin juonti, josta tohtori Livesey oli varoittanut. Oliko hän kuollut? Patruuna ja tohtori Livesey olivat palkanneet kapteenikseen kapteeni Smolletin, joka valitti ettei haluaisi lähteä matkaan, koska ei pidä miehistöstä. Hänet kuitenkin taivuteltiin mukaan. Kun miehistö näki laivalta maata niin laiva ankkuroitiin ja mentiin rantaan. Kohta kuitenkin alkoi sota toisen miehistön kanssa.

"Lähdin juoksemaan metsään minkä jaloistani pääsin. Kun pysähdyin niin huomasin nopeaa liikettä puitten lomassa. Yhtä äkkiä olento tuli esiin ja paljastui ihmiseksi. Hänen nimensä oli Ben Gunn. Hän selitti, että oli jätetty Flintin miehistöstä kolme vuotta sitten."

Kirja sopii 11-18 vuotiaille ja se oli jännittävä merirosvoseikkailu. Tekstin järjestysoli hieman sekavaa, mutta ymmärrettävää. Pidin kirjasta.

Tekijä: Henri Weck

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti