sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Penny ja Pikkuiset pulassa

Thomas Brezina

Seitsemän tassua ja Penny Pikkuiset pulassa

Penny joutuu tässä kirjassa ongelmiin ja suuriin, mutta tuleeko niihin ratkaisua? Pennyllä on kaksi koiraa, kaksi veljeä, isä, äiti ja hän tutustuu yhteen salaperäiseen henkilöön, mutta kehen? Robin-koira saa osansa onnettomuuksista. Moosburgereitten talon eteen tulee kaksi hyvin erikoisen näköistä pakettia, mitä ne ovat? Eläinlääkäri-isälle tulee enemmän ongelmia, mitä enemmän Penny möhlii! Penny löytää henkilön, jolle hän voi puhua, mutta tämän salaperäisen henkilön täytyykin lähteä.

> Milli ja Robin makasivat vierekkäin olohuoneen penkillä ja kuorsasivat. Penny herätti koirat ja kutsui niitä luokseen. Ne nousivat ravistamaan itseään ja vaipuivat takaisin makaamaan. Ne olivat haistaneet voimakkaan pennunhajun Pennyn käsistä ja olivat taas loukkaantuneet. Penny tahtoi välttämättä vaihtaa Hans Georgin kanssa pari sanaa koulussa.
Milli ja Robin tuijottivat häntä yllättyneinä. Mikä emäntään oli mennyt? Huokaisten ne laskivat taas päänäsä. Ne olivat jo tottuneet näkemään yhtä ja toista Moosburgereilla. Eikä tilanne varmasti muuttuisi miksikään. <

Kirja sopii hyvin niille, jotka tykkäävät jännityksestä, eläimistä ja juonesta, joka jää luvun päätyttyä jännittävään kohtaan. Kirja oli hyvin helppo lukuista ja sitä oli myös helppo ymmärtää. Kirjassa saattaa tulla itsellekkin sellainen olo, että haluaa olla tuossa hetkessä ja nyt. Kirja sopii todella hyvin kaiken ikäisille nuorille.
Kirjailija on itse saksalainen ja hänellä on hyvä iskulausahdus: " Lukemisen tulee olla seikkailu!"

Aliisa Liukkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti