lauantai 22. lokakuuta 2011

Pappilan pippurisen punapään kesä vilisee prinssejä, konnia ja koiruuksia.

Tuija Lehtinen

Rebekka: konnankoukkuja ja koiruuksia

Rebekka ei muista nähneensä koskaan niin paljon sammakoita kuin kesällä ennen kasiluokkaa. Eikä pelkästään kurnuttavia salaprinssejä odottamassa suukkoa. Jerry ja Saska suorastaan vahtivat Rebekkaa ja toisiaan. Rebekan puolesta pojat saavat ihan rauhassa olla nokkapokkasilla, hän aikoo keskittyä rooliinsa kesäteatterissa! Rebekan yllätykseksi kesän mittaan moni itsestäänselvyys näyttäytyykin uudessa valossa. Onneksi hän löytää ystävän, joka tuntee itsensä yhtä lailla erilaiseksi ja erikoiseksi.

Kesäloma on jo puolessa välissä, mutta Rebekka ei ehdi surra sitä, koska vauhtia riittää vaikka miten. Rebekka on lupautunut esittämään kesäteatterissa kersantin tytärtä. Vaikka vuorosanoja on vähän, esityksiä piisaa. Kun kesäteatterin esitykset ovat loppuneet, ehtii Rebekka käydä festareillakin parhaiden ystäviensä Ullan ja Mervin kanssa. Festareilla esiintyy Rebekan isoveljen Mossun bändi Koiranputki. Mutta tuleeko festari reissusta enää niin hauska, kun nyrkkeilijätyttö Saija tulee heidän mukaansa? Entä miten käy kun Mervi joutuu onnettomuuteen festari matkalla? Tai kun Rebekka ja Saija joutuvat keskelle ukkosmyrskyä ja löytävät aavemaisen talon? Tai entä kuka on Mauri Mähkä ja Kersantti Konna? Nämä kaikki saat selville kun luet kirjan Rebekka konnankoukkuja ja koiruuksia!

Pidin tästä kirjasta, vaikka alku olikin aika tylsä. Alun jälkeen alkoivat sitten kesäseikkailut ja jännittävät käännekohdat. Suosittelen kirjaa kaikille jotka pitävät koirista ja kesästä! Tuija Lehtinen on hyvä kirjoittaja. Kirjoihin mahtuu huumoria ja teksti on sujuvaa. Rebekka kirjaa edeltävät: Rebekka ja kesäprinssi, Rebekka tarttuu toimeen ja Rebekka ja talven taikaa.

Petra Steen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti