maanantai 24. lokakuuta 2011

Harry Potter ja Liekehtivä pikari

kirjailia: J.K.Rowling
sivuja: 768
alkuperäinen nimi: Harry Potter and the Goblet of Fire
Sarjan neljäs kirja.

Harry saa kutsun lähteä Hermionen ja Weasleyn perheen kanssa huispauksen maailmanmestaruuskisoihin. Loppuottelu on jännittävä ja iloinen, kunnes kuolonsyöjät ilmestyvät kuin tyhjästä ja loihtivat pimeänpiirron taivaalle. Kun uusi kouluvuosi alkaa Harry saa tietää, että Tylypahka on valittu isännöimään hienoa tapahtumaa, kolmivelhoturnajaisia, johon osallistuu myös kaksi muuta velhokoulua.

> Dumbledore kaivoi esiin taikasauvansa ja napautti sillä kolmasti lippaan kanteen. Kansi avautui hitaasti ja naristen. Dumbledore otti lippaan sisältä ison karkeatekoisen puupikarin. Se olisi ollut aivan mitättömän näköinen, jollei se olisi ollut piripintaan täynnä leimuavia sinisenvalkeita liekkejä.

"Se, joka tahtoo pyrkiä ottelijaksi, kirjoittaa pergamenttiliuskalle nimensä ja koulunsa ja pudottaa liuskan pikariin"
Keiden nimet putkahtavat pikarista, ketkä ovat sen arvoisia?
Vastaukset näihin kysymyksiin saat lukrmalla kirjan.
Itse valitsin kirjan, koska olin lukenut sarjan muita kirjoja ja olin todennut, että ne olivat hyviä, kuten tämäkin teos. Mielestäni kirja sopii jännityksestä pitäville ja nuorille. Jos et tykkää pitkistä kirjoista, tai sinua ei huvita lukea niitä, tätä kirjaa ei kannata ottaa. Kannattaa tarttua myös kirjaan, vaikka olisikin nähnyt elokuvan!
Tuossa vielä toinen pätkä kirjasta:
>"Lordi pitää yhä kiinni päätöksestään?", Matohäntä sanoi hiljaa.
"Tottakai minä pidän kiinni päätöksestäni." Kylmä äänensävy oli uhkaava.
Seurasi lyhyt tauko-sitten Matohäntä sylki sanoja suustaan hätäisesti aivan kuin olisi pakottanut itsensä lausumaan ne niin kauan, kuin vielä uskalsi.
"Sen voisi tehdä ilman Harry Potteria, herrani."
Taas tauko, pitempi tauko, ja sitten-
"ilman Harry Potteria?" Toinen ääni hönkäisi pehmeästi.
"vai niin..."
Emilia Winkelmann

2 kommenttia: