maanantai 24. lokakuuta 2011

Kadonneet hevoset

Kadonneet hevoset kirja kertoo nummelan ponitallista. Nummelan ponitalli on ihan normaali talli mutta sielä tapahtuu kummia kuka on hevos varas?
Nummelan ponitallilla käy Kikka, Repe, Hannu, Kari, Päkä, Essi, Siru, Ira, Titta, Ja Renee joka on Päkän poika ystävä, ja tallin omistaja Pena.

"Hän hyppäsi pystyyn ja syöksyi ottamaan loimen nurkasta. Kikka seurasi poikaa katsellen. -Mitä sinä teet? -Annan hiipparille opetuksen, Repe uhosi voitonriemuinen hymykare suupielessään. - Tule! selätämme konnan. Repe astui pari askelta portaita alsa Kikka perässään. Mitä sitten tapahtuikaan?

Repe ja Ira päättävät osallistua ratsastuskilpailuihin. Harjoitus tunnelmaa varjostaa kuitenkin tieto siitä, että seudulla liikkuu hevosvarkaita. Kisoissa menestyviä hevosia katoaa talleilta, eivätkä poliisit poliisit pääse rosvojen jäljille. Ilmassa on lähestyvän vaaran tuntua. Mitä jo hevosvaras iskee Nummelaan?
Tallilla jännitetään myös uuden varsan syntymää. Liekki odottaa varsaa, ja sen rinnalla kilpailukin menettää merkityksensä, ainakin Hannun mielestä. Hän haluaa olla ensimmäinen, joka näkee Liekin jälkeläisen. Hannun mielestä olisi kiva ostaa Liekki ja oikeastaan koko Nummelan ponitalli. Niinpä hän unelmoi edelleen äkkirikastumisesta, johon tarjoutuukin tällä kertaa yllättävä tilaisuus.
Mitä Hannu tekee että saa rahaa ja keneltä? Se selviää kun luet Nummelan ponitalli kirjan kadonneet hevoset

Kadonneet hevoset on 59 osa sarjasta Nummelan ponitalli.
Kirja oli hyvä ja hauska se oli myös hiukan jännittävä.
Olen lukenut tästä sarjasta myös kirjat:

Kolme kuningatarta
Itketyssuon armoilla

Camilla Reuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti